NIEUWS OVER HANK THE KNIFE AND THE JETS!!!


DE GUITAR KING & IK  door Jack van der Veer...

Inhoud: Jaar 2019

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


WENSEN
TOP 4000
Bij De 'Noorman'
SIGNEER SESSIE!!!
BEZOEK!!
THE GUITAR KING & IK! DEEL 13
EVEN VOORSTELLEN!
DE NIEUWE JAN JAMMERDAN
MET EEN LACH EN GRIEZELEN!!!
THE GUITAR KING & IK! DEEL 12
Fans voor de deur
THE GUITAR KING & IK! DEEL 11
ALWEER FEEST!!!
THE GUITAR KING & IK! DEEL 10
De Songs worden geslepen
THE GUITAR KING & IK! DEEL 9
Groepsfoto
THE GUITAR KING & IK! DEEL 8
THE GUITAR KING & IK! DEEL 7
Verrast

ALLEMAAL DE BESTE WENSEN! 

AGENDA OPTREDENS

 


boven31 DECEMBER

Namens Hank The Knife & The Jets en crew allemaal een gezond en muzikaal 2020 met véél voorspoed en rock ‘n’ roll toegewenst. Reken er maar op dat we elkaar zien en horen in het nieuwe jaar.

lijn

boven18 DECEMBER

'Guitar King in TOP 4000'

Het is de grootste, of liever: langste, hitlijst ooit die zelfs Guiness Book Of Records registratie
verwierf. Radio 10’s Top 4000. De meest tijdloze klassiekers kom je erin tegen. De uitzending
is al even bezig en op dit moment van deze tekst typen, is bijna nummer dertienhonderd
bereikt. “De lijst bestaat al sinds 1985”, weet Hank The Knife, “maar zo hoog als dit jaar
hebben we nog nooit gestaan.” Aangenaam verrast dus. Zijn eerste, en direct enorme
internationale, hit “Guitar King” staat op # 1141. Natuurlijk zijn we daar hartstikke trots op.
Namens onze favoriete rock ‘n’ roll band allemaal bedankt voor de uitgebrachte stemmen.
Aan de vooravond van een grootse comeback van onze Guitar King en consorten. Waarover
spoedig meer. Luister je mee…?

lijn

boven


15 DECEMBER

'SIGNEER SESSIE BIJ DE 'NOORMAN'

JAMMERDAN FANS: VANDAAG IS DE DAG!

Vandaag, 15 december, is het zover. Henk en Tati, jaren terug al jubilarissen van het Arnhemse Studio Trolley Town, zitten straks gereed voor een signeersessie bij Stripwinkel De Noorman. Het sinds mensheugenis gevestigde onderkomen voor stripboeken aan de Koningstraat 43A in Arnhem. Je kunt daar een verwenning voor de lachspieren als kerstcadeau kopen, de nieuwe ‘Jan Jammerdan #7’ (€ 4,95) bundel en/of het grote stripboek ‘Bracula – De Laatste Vampier’ (€ 10,95) en door de tekenaars van een krabbel doen voorzien. Dat kan natuurlijk ook met het exemplaar dat je onlangs op www.hanktheknifeandthejets.nl bestelde. De sessie vangt aan om 13.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Gun jezelf of die dierbare de lach om deze typerende droge humor van dit tekenaarduo. Vanmiddag bij Stripwinkel De Noorman is het vandaag de dag.

lijn

boven


12 DECEMBER: STRIPBUNDELS
SIGNEER SESSIE
Aanstaande zondag, 15 december, houdt het striptekenaarduo Henk Bruysten en Tati Lentjes een signeersessie bij de Arnhemse stripboekenwinkel De Noorman aan de Koningstraat 43A. Waar je de laatste bundels van het duo, ‘Jan Jammerdan 7’ en ‘Bracula – De Laatste Vampier’ kunt kopen en tot uniek exemplaar kunt verheven met een krabbel van de heren tekenaars erin. Maar natuurlijk mag je ook het in de webshop van www.hanktheknifeandthejets.nl bestelde exemplaar meebrengen voor die begeerde handtekeningen. Van 13.00 tot 15.00 uur zijn Henk en Tati, gezamenlijk Studio Trolley-Town, aanwezig. Je ziet de tekenaars dan aan het werk en maakt met dat toe te voegen persoonlijke woord menigeen gelukkig met het presentje onder de kerstboom dat tot lachen aanspoort. Tot zondag bij De Noorman.

lijn

boven5 DECEMBER:  The Guitar King & IK!
Iedere maand een aflevering van Jack van der Veer...

Op de Facebook pagina van Jack verscheen af en toe onregelmatig een serie verhalen in de bundel van  "THE GUITAR KING & IK"

Het is leuk, om deze serie verhalen op de website te plaatsen en wel in een aparte rubriek, zodat de fans alle delen in zijn geheel nog eens rustig terug kunnen lezen. Vandaag DEEL13 !lijn

boven


05 DECEMBER: BEZOEK!!
HANK SIGNEERT SIX-BASS DEVILS

De sfeer zit er goed in. Heren van de Groningse band The Krontjong Devils op bezoek bij onze guitar king Hank The Knife. Buiten gezelligheid om, waren de mannen daar met een missie. De Squier six string bass guitar te laten signeren door de grote inspirator en grondlegger van dat typerende geluid in rock ‘n’ roll. En dan wordt, meer hard dan zacht, bij Hank The Knife aan de deur geklopt. Studio 70 exploitant Edu Wilten was erbij en legde deze gedenkwaardige ontmoeting vast op de gevoelige plaat…

lijn


boven

01 DECEMBER: PERSBERICHT!!

‘HANDEN SCHUDDEN’


Getuige van een bijzonder moment met verrassende gevolgen. Hank The Knife schudt de hand van… ja, van wie, eigenlijk? We zullen hem even voorstellen. Arnoud Holsboer, in het land van rock ‘n’ roll bekend van Johnny & The Moonshots en meer. Daarnaast is hij exploitant van de Amsterdamse gitaarwinkel Sound-Plaza. Arnoud kreeg zijn liefde voor muziek, in zijn geval primair rock ‘n’ roll, als het ware met de paplepel ingegoten. Hank heeft thans een formatie bijeengetrommeld waarmee hij Hank The Knife & The Jets nieuw leven inblaast. Daar maken oudgedienden als Harry Angeneind, die we kennen als drummer van de eerste Long Tall Ernie & The Shakers single “Kiss Me Baby”, en Aart Berlijn, voormalig bassist bij Sixty Four en The Silver Cadillacs, deel van uit. Arnoud, goed bij stem en ervaren op de snaren, neemt daarin positie als zanger, slag- en mede sologitarist.

“We zijn druk aan het oefenen”, laat Hank weten, “deze samenstelling moet staan als een huis, wanneer we straks de podia betreden.” Natuurlijk werd het hoog tijd voor een comeback van zijn legendarische rock ‘n’ roll band in de schijnwerpers, waarbij we benieuwd zijn naar ‘wanneer’. “Volgend jaar, het streven is de eerste helft van 2020”, verklapt Hank, “ook speel ik met het idee om nieuw materiaal met deze band op te nemen, maar wanneer dat gebeuren gaat, weet ik nog niet. Eerst klaarstomen om live als vanouds, en liever nóg beter, tekeer te gaan.” De laatste jaren is de vraag onder fans en kandidaat boekers naar Hank The Knife & The Jets flink toegenomen, en staan bandleden te trappelen om hoog gespannen verwachtingen waar te maken. Wel, wij volgen de ontwikkelingen en kunnen nauwelijks wachten. Blijf bij ons voor het vervolg. Het doordringende geluid van de zes snarige basgitaar zal opnieuw geschiedenis schrijven en binnenkort kunnen we met Hank The Knife & The Jets in nieuwe samenstelling handen schudden. — met Henk Bruysten, Hank the Knife & The Jets en Arnoud Holsboer.

lijn

boven


24 NOVEMBER: PERSBERICHT!!  VERKRIJGBAAR IN DE WEBSHOP!!


lijn

boven


16 NOVEMBER: MET EEN LACH EN GRIEZELEN!!!


                                                                              BRACULA IS BACK IN TOWN!

Nee, hij componeerde niet het memorabele ‘Soul Dracula’ in het midden van de jaren zeventig. Welke klassieker, zelfs met ballet van Penny de Jager in Toppop, eigen successen van Henk Bruysten, beter bekend als Hank The Knife, niet naar de kroon stootte. Het was immers reinste disco, en Hank stond, en staat, voor rock ‘n’ roll.
Het leuke feit wil wel dat Hank, in hoedanigheid van striptekenaar noemen we hem Henk, ziel en zaligheid heeft gestoken in een komische stripvariant van de beruchte horrorgraaf op het witte doek: Bracula. Samen met Tati Lentjes, als Studio Trolley – Town, wordt groots uitgepakt met een stripboek van formaat waarin meer dan 40 griezelgebeurtenissen uit het dagelijkse bestaan van een geplaagde stripgraaf die al heel snel ons aller sympathie aan zijn kant schaart. De strips typeren de droge, meedogenloos op de lachspieren inwerkende, humor van het striptekenaarduo. Het Bracula stripboek kost € 10,95 in de winkel, natuurlijk hebben we het dan over Stripwinkel De Noorman in Arnhem, en online, in de webshop van hanktheknifeandthejets.nl, € 13,95 inclusief verzending binnen Nederland en België. Denk je eens in wie je allemaal aan het schateren kunt brengen met zo’n cadeau van de goedheiligman of onder de kerstboom. Als gulle gever, die uitgaven leuk houdt, kun je dan niet meer stuk. Het tekenaarduo van het Arnhemse Trolley – Town, ook goed voor inmiddels zes uitgegeven stripbundels van onze geliefde antiheld Jan Jammerdan met zijn sexy Truus, komt trouwens ook, nog vóór de feestdagen, met een nieuwe Jammerdan stripbundel op de proppen. Waarover binnenkort meer. Daarbij volgt ook de jaarlijkse signeersessie van de heren tekenaars in stripwinkel De Noorman, waarover later meer. Dat wordt sowieso volop lachen in de feestmaand. Houd wel het verstand erbij en verwissel geen vers bloed met rode wijn, want voor de gevolgen is zelfs de laatste vampier niet immuun.
Wel, Bracula is al verkrijgbaar en de nieuwe Jan Jammerdan #7, nog altijd even vriendelijk als in voorafgegane jaren geprijsd, kómt. Geen dank voor het goedmaken van ieders dag. Studio Trolley – Town doet het graag, er voelt immers weinig zo goed als een aanstekelijke lach.
VERKRIJGBAAR IN DE WEBSHOP

lijn

boven7 OKTOBER:  The Guitar King & IK!
Iedere maand een aflevering van Jack van der Veer...

Op de Facebook pagina van Jack verscheen af en toe onregelmatig een serie verhalen in de bundel van  "THE GUITAR KING & IK"

Het is leuk, om deze serie verhalen op de website te plaatsen en wel in een aparte rubriek, zodat de fans alle delen in zijn geheel nog eens rustig terug kunnen lezen. Vandaag DEEL12 !
lijn

boven

3 OKTOBER: FANS VOOR DE DEUR...Je zag eens de omslag van een popmuziekblad dat aankondigde ‘Lief en leed bij Hank The Knife thuis!’ En er zijn dagen waarop flauwe humor even ontladen betekent. Benieuwd hoe dat eraan toegaat met jonge fans op de stoep, en jawel, een passerend poesje helpt een handje. En dat The Guitar King een groot dierenvriend is, kan ‘ie toch niet geheim houden. Ja, hij die er in de Long Tall Ernie & The Shakers dagen het gevaarlijkst uitzag van allemaal. Iets vertelt je dat hij gewoon een – weliswaar getalenteerde – goedzak is. We namen een kijkje in Arnhem. Bij Hank The Knife thuis
lijn

boven28 JUNI:  The Guitar King & IK!
Iedere maand een aflevering van Jack van der Veer...

Op de Facebook pagina van Jack verscheen af en toe onregelmatig een serie verhalen in de bundel van  "THE GUITAR KING & IK"

Het is leuk, om deze serie verhalen op de website te plaatsen en wel in een aparte rubriek, zodat de fans alle delen in zijn geheel nog eens rustig terug kunnen lezen. Vandaag DEEL11 !
lijn

boven

30 MEI: ALWEER FEEST!!!


                                                               GUITAR KING HANK THE KNIFE JARIG!

Bruysten bruist. Hij weet dat ‘ie zichzelf nog overtreffen gaat en Rock ‘n’ Roll houdt jong. Vandaag is Hank The Knife jarig en heffen we kortstondig gevulde glazen op onze Guitar King. Al zijn fans, vrienden, bekenden en vakgenoten weten dat we eigenlijk vandaag koningsdag vieren, en al zien we weinig connectie tot hemelvaart, is het de ultieme gelegenheid voor een groot feest. Hank, gefeliciteerd en laat ze je smaken.


Proost op The Guitar King!
lijn

boven
28 MEI:  The Guitar King & IK!
Iedere maand een aflevering van Jack van der Veer...

Op de Facebook pagina van Jack verscheen af en toe onregelmatig een serie verhalen in de bundel van  "THE GUITAR KING & IK"

Het is leuk, om deze serie verhalen op de website te plaatsen en wel in een aparte rubriek, zodat de fans alle delen in zijn geheel nog eens rustig terug kunnen lezen. Vandaag DEEL10 !lijn

boven


14 APRIL: DE SONGS WORDEN GESLEPEN

‘HANK THE KNIFE SLIJPT ZICH VLIJMSCHERP’

Het doet er niet direct toe of platenzaken in Arnhem en overige contreien op zondag geopend zijn. U hoeft nog niet in de rij aan te sluiten, daar het even kan duren voordat de geluidsdrager in de schappen ligt. We weten inmiddels dat Hank The Knife zijn tijd neemt. Zichzelf over toeren jagen behoort niet tot zijn lijfspreuken en vervolgens stelt Hank bijna onwaarschijnlijk hoge eisen aan het eindresultaat. Waarbij menig kenner concludeert ‘het is mooi genoeg, verder kom je niet’, flikt The Knife ‘t keer op keer het resultaat te doen horen wat hij voor ogen had.

En dan zijn de recensies volop lovend, als bij zijn laatste twee solo albums “Six Bass Man” en “Take Six!” Hank vertelt, op zijn tot op heden niet geëvenaarde humoristische wijze, dat zijn goede vriend Ollie B. Bommel placht te zeggen: “Ik wist dat ik het in me had en daar houd ik me aan.” De heer Bommel heeft het bij ’t juiste eind. Vanaf het debuutalbum in 1975 typeren de hoogwaardigste composities in wisselend tempo het albumwerk van onze guitar king, waarvan immer ruim 90% van eigen hand. Voorlopig even geduld, fans van onze guitar king met zijn zes snarige basgitaar. Wat hij vaker heeft bewezen zal opnieuw blijken. Hank the Knife slijpt zich vlijmscherp.


lijn

boven12 MAART:  The Guitar King & IK!
Iedere maand een aflevering van Jack van der Veer...

Op de Facebook pagina van Jack verscheen af en toe onregelmatig een serie verhalen in de bundel van  "THE GUITAR KING & IK"

Het is leuk, om deze serie verhalen op de website te plaatsen en wel in een aparte rubriek, zodat de fans alle delen in zijn geheel nog eens rustig terug kunnen lezen. Vandaag DEEL9 !


lijn

boven

12 MAART: NIEUWE GROEPSFOTO

Menigeen hunkert terug naar die rock ‘n’ roll jaren zeventig. Jaren waarin Hank The Knife de rol van bassist vervulde in de eerste samenstelling van Long Tall Ernie & The Shakers, waarna hij zijn internationaal succesvolle Hank The Knife & The Jets vormde. Met het zware geluid van een zes snarige basgitaar speelde Hank zelf geschreven rock ‘n’ roll composities tot de hoogste ladders van de hitlijsten. Nagenoeg iedereen kent “Guitar King”, “Stan The Gunman”, en meer van eigen hand. Of de Long Tall Ernie klassiekers “Alright” en “Big Fat Mama”. Het nieuwe Hank The Knife & The Silver Cadillacs bestaat uit oudgedienden Hank en Alfons Haket, in de Shakers jaren Alfie Muscles, bijgestaan door de volop ervaren Arnhemse muzikanten Theo Gamelkoorn en Eef Foppen. Het repertoire bestaat mede uit tijdloze Shadows gitaarwerken. Resulterende in een afwisselende playlist vol herkenbare rock ‘n’ roll en sfeermelodieën, zowel vocaal als instrumentaal. Bij eerste optredens gingen bij bomvolle entourages daken eraf. Zelden klonken lovende reacties zo loyaal. Rock ‘n’ Roll lééft. Zie www.thesilvercadillacs.nl, en herleef de rijke historie op www.hanktheknifeandthejets.nl. Het management wordt gerund door, fan van het eerste uur, Jack van der Veer. Te bereiken op +31687157785 of management@coyotejack.nl. Thans allen ‘Over eighteen, almost grown’.

lijn

boven1 FEBRUARI:  The Guitar King & IK!
Iedere maand een aflevering van Jack van der Veer...

Op de Facebook pagina van Jack verscheen af en toe onregelmatig een serie verhalen in de bundel van  "THE GUITAR KING & IK"

Het is leuk, om deze serie verhalen op de website te plaatsen en wel in een aparte rubriek, zodat de fans alle delen in zijn geheel nog eens rustig terug kunnen lezen. Vandaag DEEL 8 ! (We lopen een deel extra in)


lijn

boven

11 JANUARI : `DOOR DE CAMERA VERRAST...

Een veelbelovende, feilloos klinkende, oefenavond van Hank The Knife & The Silver Cadillacs in het Arnhemse ‘Studio 70’. De heren hebben er zin in en met vereende krachten klinkt de Cadillac krachtbron als geolied door zuiver rock ‘n’ roll goud. “Oké, jongens”, hoor je the guitar king zeggen, “we geven ons nog één keer helemaal!” Wouw, er valt geen betere band te boeken voor de thans, en toekomstig, geïnteresseerde opdrachtgevers. Je denkt ‘zo even een foto nemen’. Wat gaat het ineens snel. Voor je de camera uit de binnenzak hebt gevist, heeft Hank de oefenruimte verlaten om zijn hengel elders uit te gooien. Hij kan nooit ver zijn. En natuurlijk weet je waar de kans het grootst is dat je hem door de camera verrast…

lijn

 

boven

1 JANUARI : IEDEREEN EN ALLE FANS DE BESTE WENSEN VOOR 2019...

LACHEND BEGINNEN!

Nieuw jaar, nieuwe lach. Iedereen het allerbeste voor 2019 toegewenst. Dat het een jaar mag worden omgeven door geluk, gezondheid, muziek en zéker niet te vergeten… humor. .

lijn

boven

T-Shirts Verkoop

t-shirt
Er zijn weer t-shirts op voorraad: Zwart, logo grootop de voorzijde, op linkermouw klein logosponsor www.bij-da.nl Bijde optredens 15 euro per stuk, per post 19 euro. Wil je per post bestellen? Gebruik bestelformulier, of stuur ons een mailtje met je naam, adres en telefoonnummer, gewenste maat en aantal. Wacht op antwoord over betalen, en dan komt het helemaal goed.

Op de foto: Ron The Roadie in het nieuwe T-Shirt.

 
 
Copyright HTK & TJ / Webmaster: Freetimeweb