MUZIKALE BIOGRAFIE VAN

ARNOUD HOLSBOER Mijn interesse voor muziek begon bij een clip van Buddy Holly met ‘Peggy Sue’ in Toppop. Ik heb de volgende dag gelijk een LP gekocht met zijn grootste hits. Mijn ouders lagen in een deuk: “Vind je dát leuk?” Met kerst kreeg  ik een plaat van Elvis en toen was het hek van de dam. Op mijn 15e kocht ik, na heel lang sparen, een gitaar en richtte mijn eerste band The Embers op. De naam kwam van een Haagse gang van Indische jongens, waar mijn vader over vertelde. Al snel trad ik daar zo vaak mee op, dat ik stopte met sporten en bijbaantjes.

Tijdens mijn studie aan de VU ging ik nog meer optreden en kwam er niet veel van studeren. Van studenten band werd het steeds professioneler en daalde mijn motivatie om jurist te worden. Nadat ik besloot om in een muziekwinkel te gaan werken en ook in Recover te gaan spelen heb ik mijn pak aan de wilgen gehangen. Mijn vader kreeg bijna een toeval. Thans jaren verder heb ik mijn eigen muziekzaak in Amsterdam en speel ik, nog steeds, in The Embers, waar ik de halve wereld mee over ben geweest. Portugal, Frankrijk, Duitsland, België, Bosnië, Irak en Afghanistan. Daarnaast speel ik met Johnny & The Moonshots, een authentieke rock ’n’ roll band die alleen repertoire van 1954 tot 1966 spelen.

Zo kwam het, dat ik een belletje kreeg of ik bij Hank The Knife wilde komen spelen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken.... spelen met één van mijn helden waar ik de platen en bandjes van in de kast had staan! Dat is nog eens wat anders dan jurist zijn!


 

Copyright HTK & TJ / Webmaster: Freetimeweb